Wij zijn de organisatoren  van Dwars door Sint-Pieter, genaamd "Het Loopkoerscomité Sint-Pieter".

Wij zijn een onderdeel van het Koninklijk Feestcomité Sint-Pieter dat jaarlijks het Sint-Pietersfestival organiseert. Dit is een Vierdaagse Kermis in het laatste volle weekend van juni. Het Loopkoerscomité bestaat uit 11 leden die deze hele organisatie dragen en die samen met nog een aantal vrijwilligers de deelnemers een leuke plezierige middag willen bezorgen.

 

Als Loopkoerscomité hebben wij al een zeer rijke traditie binnen dit kermisweekend.

Reeds in 1981 werd voor de eerste keer een loopwedstrijd gehouden, toen nog onder de naam "VOLKSLOOPKOERS" .Later, in 1984 is de naam gewijzigd naar "Dwars door Sint-Pieter".

Ook de afstanden wijzigden drastisch en vanaf dan werd voor de recreanten een jogging van 6km georganiseerd en een heuse halve marathon voor de competitielopers.

Nog een aantal jaren later werd overgestapt naar 15km en nog later naar 10 mijl en werd er op zondag gelopen. Dat laatste was vanaf 1990. De komende jaren is deze loopwedstrijd verder blijven evolueren en teruggekeerd naar de 15 km en zelfs verplaatst naar vrijdagavond om beter te passen binnen het kermisprogramma.

Al die tijd is er ook naast de volwassen editie een organisatie geweest die puur op de kinderen was gericht. Op heden richten wij voor de kinderen een hindernissenrun in op zaterdag gekoppeld aan een interscholenbeker voor de plaatselijke lagere scholen.

Door de populariteit van de loopsport en het toenemen van de grotere organisaties rondom ons hebben wij als kleine organisatie de pure wedstrijd verlaten en ons gaan toeleggen op de recreant en gezinnen met kinderen.

 

Vandaar dat we vanaf 2021 starten met een Ezel-happening waar niet alleen gelopen kan worden, maar ook gewandeld in kleine rondes om elke ronde een Kuurns Ezelbiertje te verdienen. Voor de kinderen is er uiteraard een alcoholvrij alternatief.

Het comité:

Geert Lietaert (voorzitter)

Ilse Houtrique

Geert Moreel

Tom Vandewoestijne

Tom Sabbe

Kevin Bonte (penningmeester)

Geert Blomme

Dirk Bonte

An-Sofie Vanlanckere

Tim Coussens

Kurt Marreel 

BADGE LOOPKOERS.jpg